Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Miniștrii desemnați de PDM…

VIDEO Miniștrii desemnați de PDM în Guvernul Chicu fac declarații de presă. Oleg Țulea lipsește

Miniștrii desemnați de Partidul Democrat din Moldova (PDM) în Guvernul Chicu și care astăzi au fost revocați din funcții prezintă rezultatele activității exercitate.

Rapoartele de activitate sunt prezentate de fostul ministru al Economiei, Sergiu Răilea, fostul ministru al Educației, Igor Șarov, fost ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, și fostul vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lisnic.

Oleg Țulea, cel de-al cincilea ministru desemnat de PDM, nu a ieșit în fața presei pentru a prezenta raport de activitate. Acesta ar fi depus o cerere de demisie care urmează a fi acceptată de către șeful statului. De menționat că în ședința de Guvern de săptămâna trecută candidatura lui Țulea a fost aprobat în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Ungaria.

Noii miniștri care au depus deja jurământul sunt:

  • Olga Cebotari, Viceprim-ministru pentru Reintegrare
  • Anatol Usatîi, Ministrul Economiei și Infrastructurii
  • Aurel Ciocoi, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene
  • Victor Gaiciuc, Ministrul Apărării
  • Lilia Pogolşa, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării

Premierul Ion Chicu a anunțat luni dimineață, în jurul orei 09:00, că i-a revocat din funcție pe cei 4 miniștri ai PD și va cere președintelui să accepte demisia ministrului de Externe, Oleg Țulea. Anunțul vine după ce sâmbătă, liderul PDM, Pavel Filip a declarat că după alegeri va retrage reprezentanții formațiunii de la guvernare.

Peste doar 4 ore alți cinci miniștri au depus jurăminte.