Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Igor Dodon, în costum…

VIDEO Igor Dodon, în costum sportiv şi plimbându-se într-o pădure, anunţă că se află la Moscova, la sanatoriu

După ce mai multe voci au presupus că președintele Igor Dodon s-ar afla de fapt în Turcia, alături de familie și nu la Moscova, șeful statului a publicat miercuri, 19 august, un filmuleț scurt, plimbându-se într-o pădure, menționând că se află în Federația Rusă, la câțiva kilometri de orașul Moscova.

Șeful statului a declarat că se odihnește într-un sanatoriu din apropierea capitalei Federației Ruse și că zilnic face câte 10 – 15 km în pădurea din zonă.

Vă salut din Federația Rusă – aproape de Moscova. Sunt la o instituție sanatorială. Știu că mulți mă căutau la mare, la munte sunt în Federația Rusă. În fiecare zi sunt la legătură cu colegii din Guvern, Parlament”, a spus Dodon.

Vacanța anunțată a președintelui Igor Dodon a creat mai multe dezbateri aprinse în mediul online, dar și în unele media. După ce au apărut aceste zvonuri, președinția a venit cu o reacție catalogând informația drept „FAKE NEWS”. 

În legătură cu FAKE NEWS-ul promovat pe bani în anumite instituții media, Președinția precizează în mod repetat că șeful statului, Igor Dodon se află la Moscova pentru câteva zile, așa cum a anunțat și anterior. Cât privește informația falsă și calomnioasă, lansată de către unii pretinși politicieni, anunțăm că aceștea au fost dați în judecată pentru calomnie”, a scris purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu.

Președinția însă nu a oferit detalii despre când a plecat șeful statului la Moscova, agenda pe care o va avea în capitala Rusiei și alte informații relevante. Prima dată, despre o eventuală vacanță la Moscova, Igor Dodon a vorbit vineri, 14 august în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”. Șeful statului a menționat că familia sa a plecat în Turcia la mare, iar el cel mai probabil își va lua un scurt sejur la Moscova.

Luni însă, tradiționala ședință a conducerii statului nu a avut loc și abia după asta, Președinția a anunțat că șeful statului „și-a luat câteva zile libere”, fără a oferi mai multe detalii.