Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Trei declarații ale șefiei PPDA…

Trei declarații ale șefiei PPDA care au însoțit anunțul privind desemnarea lui Năstase drept candidat la prezidențiale

Liderul PPDA Andrei Năstase, desemnat astăzi, la ședința extraordinară a Consiliului Politic Național al formațiunii, drept candidat la prezidențiale, a promis că Igor Dodon nu va accede la al doilea mandat de șef al statului și că acesta va urma soarta lui Vladimir Plahotniuc.

La rândul său, vicepreședintele partidului, Alexandru Slusari a declarat că timp de patru luni echipa a depus toate eforturile pentru identificarea unui candidat nepartinic, pentru unitate națională, doar că acest lucru nu a fost posibil, din cauza unor „doze de egoism”.

„De azi înainte, reieșind din realitatea politică, din ceea ce am văzut, din anumite doze de egoism, noi, cu toată puterea, cu toată tăria și certitudinea mergem înainte în această luptă deloc ușoară apolitică de a câștiga și suntem siguri că putem face acest lucru”, a declarat Alexandr Slusari.

„Asumând cu maximă responsabilitate și consecvență publică și politică misiunea de a elibera Republica Moldova de pericolul pe care îl reprezintă pentru viitor Igor Dodon și forțele externe care-l sprijină, Platforma Demnitate și Adevăr a decis astăzi să deschidă oficial un front de luptă politică pentru neutralizarea finală a celui care prin acțiunile și abordările sale păstrează Republica Moldova la periferia Uniunii Europene și refuză să permită emanciparea și democratizarea societății noastre”, a fost declarația secretarului general al PPDA, Ion Terguță, care a anticipat anunțul privind desemnarea lui Năstase drept candidat.

„Am primit astăzi o responsabilitate uriașă, mi-o asum. Între acest moment și ziua votului mai sunt câteva luni în care trebuie să depunem cele mai serioase eforturi pentru a reuși ceea ce ne propunem”, a declarat Andrei Năstase, fără a face vreo precizare privind negocierile cu Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu.