Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ștefan Creangă: conducerea PLDM are…

Ștefan Creangă: conducerea PLDM are scopul să distrugă acest partid

Șapte deputați liberal-democrați, membri ai majorității parlamentare, care au votat miercuri pentru Cabinetul de miniștri condus de Pavel Filip, au fost exclusi din fracțiunea PLDM. Valeriu Ghilețchi, deși a votat noul Guvern, rămâne a fi membru al fracțiunii.

„Deputaţii George Mocanu, Mihaela Spătaru, Vladimir Hotineanu, Ştefan Creangă, Aliona Goţa, Nae-Simion Pleşca şi Ion Balan nu mai fac parte din fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Parlamentarii au fost excluşi din fracţiune, deoarece au încălcat prevederile statutare şi au ignorat hotărârile organelor de conducere a partidului. Decizia a fost luată, astăzi, în cadrul şedinţei fracţiunii parlamentare a PLDM. Astfel, grupul parlamentar al PLDM este compus din 12 deputaţi.”, se anunță într-un comunicat.

Ștefan Creangă a declarat că, de fapt, aceasta este o încercare a actualei conduceri PLDM de a distruge partidul. „Din punctul meu de vedere este o răfuială față de colegii au alte viziuni. Nu este democratic să ai alte viziuni și să se interzică poziția. În primul rând a fost inconsecvent, pentru că s-a motivat că s-a încălcat decizia Consiliului Politic: opt au votat pentru Guvern, dar șapte au fost excluși. Este aici un semn de întrebare: ce va face conducerea partidului cu organizațiile care au arătat deschis că vor să susțină poziția de guvernare? Este evident că conducerea PLDM are scopul să distrugă acest partid. Eu până când mă consider membru de partid. Chiar dacă am alte viziuni, eu sunt membru de partid și nu am de gând altceva să fac.”, a declarat Ștefan Creangă.

În același timp, Biroul Central Permanent al PLDM a emis o declarație în care dezaprobă „metodele obscure şi modul prin care a fost învestit guvernul condus de Pavel Filip” și declară că „majoritatea a fost constituită prin traseism şi corupere politică”.

Foto: tribuna.md