Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Socialiștii anunță că vor organiza…

Socialiștii anunță că vor organiza un marș pe 9 mai

Socialiștii vor organiza un marș duminică, 9 mai. Despre asta a anunțat socialistul Vlad Batrâncea miercuri, 5 mai, printr-un mesaj postat pe Facebook.

În mesajul postat, socialistul susține că participanții la eveniment vor mărșălui din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) spre Complexul Memorial „Eternitate”. Batrâncea susține că marșul va fi organizat „pentru susținerea Regimului nemuritor”.

„Dragi prieteni, pe 9 mai vom susține acțiunea Regimentului nemuritor și vom aduce un omagiu memoriei strămoșilor noștri eroici care ne-au dat pace și libertate.
Împreună, vom proteja memoria istorică și nu vom lăsa căutătorii de răzbunare să justifice crimele din trecut.
La ora 9.30 ne vom vedea în PMAN și vom merge la memorialul Eternitatea”, scrie Batrâncea pe Facebook.

Socialistul menționează că în contextul pandemiei de COVID-19, „marșul se va desfășura în conformitate cu toate standardele de siguranță epidemiologice”.

Acțiunile „Regimentului nemuritor” care, potrivit iregiment.com, este „mișcare publică civil-patriotică menită să comemoreze generația Marelui Război pentru Apărarea Patriei”, sunt contestate în acest an de către un grup de combatanți și de persoane refugiate din stânga Nistrului, în urma războiului din anul 1992.

DETALII AICI: „Regimentul nemuritor” contestat de către victimele războiului din 1992