Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Șefa unei direcții din cadrul…

Șefa unei direcții din cadrul Agenției de Guvernare Electronică a devenit directoare a instituției

Noua directoare a Agenției de Guvernare Electronică (AGE), începând cu 1 septembrie, este fosta șefă a Serviciului schimb de date și interoperabilitate din cadrul instituției, în perioada octombrie 2019 – iulie curent, Olga Tumuruc.

„Voi veni cu propuneri, cu idei noi pe care le vom discuta împreună cu colegii și sper ca, în scurt timp, să devenim o echipă de top care va produce acele transformări de care are nevoie țara”, susține Tumuruc.

Potrivit vicepremierului pentru digitalizare, Iurie Țurcanu, noua directoare este o specialistă de forță care a contribuit substanțial la realizarea celor mai complexe reforme în domeniul transformării digitale, fiind în fruntea echipei de cchimb de date și interoperabilitate și manifestând înalte calități profesionale și manageriale.

În următoarea perioadă instituția se va axa pe câteva priorități: reingineria serviciilor publice, guvernanța digitală – soluții digitale oferite autorităților, valorificarea asistenței externe și canalizarea acesteia în direcția implementării agendei de e-guvernare, dezvoltarea societății informaționale în R. Moldova.

Olga Tumuruc este specialistă în domeniul juridic, licențiată în drept. Deține diploma de master în Managementul Informației, dar și în Dreptul afacerilor.

Guvernul R.Moldova a lansat procesul de e-Transformare a guvernării în august 2010 fiind creat Centrul de Guvernare Electronică, instituție publică în subordinea Cancelariei de Stat. În mai 2018, denumirea Instituției publice „Centrul de Guvernare Electronică (E-Government)” a fost schimbată în Instituția publică „Agenția de Guvernare Electronică.