Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția lui Novac, după altercațiile…

Reacția lui Novac, după altercațiile cu Popșoi: „Sunt o fire pașnică și, de obicei, evit orice conflict fizic”

După ce deputatul Mihai Popșoi a declarat că regretă faptul că i-a răspuns cu aceeași monedă lui Grigore Novac, care l-a lovit în timpul pauzei unei emisiuni televizate, și deputatul socialist vine cu o reacție publică în care spune că situația a fost „una regretabilă”. Acesta menționează însă că reacționat în acest mod după ce deputatul PAS i-a atacat membrii familiei.

„Sunt o fire pașnică și, de obicei, evit orice conflict fizic. Cred că orice divergență trebuie să fie soluționată prin discuție. Însă, pentru mine, la fel ca și pentru marea majoritate a bărbaților din țara noastră, familia este un lucru sfânt. Este josnic să ataci familia cuiva. Iar în politică se trece la atacuri la persoană, ori, și mai urât, la atacarea familiei doar atunci când nu mai au argumente în polemică. Situația de aseară este una regretabilă. Dar regretul este legat de faptul că, cel care se crede politician cu valori și principii europene, atacă în cel mai murdar mod familia, atacă un lucru sfânt. În locul meu, ce ar fi făcut alți bărbați, familia cărora ar fi fost atacată mârșav”, precizează deputatul PSRM, Grigore Novac.

Anterior, cu o reacție la cele întâmplate în pauza emisiunii din seara zilei de 9 iunie, a venit și vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, care a declarat că regretă că i-a răspuns cu aceeași monedă deputatului Grigore Novac:

„Mereu spun lucrurilor pe nume. De asta dna Greceanîi îmi închide microfonul, Dodon m-a dat în judecată, iar Novac a sărit la bătaie. Însă, nimic nu mă va opri să demasc hoția și corupția. Totuși, regret că i-am răspuns cu aceeași monedă. Cred ca oamenii merită să vadă discuții civilizate despre problemele societății. Voi continua să-l critic pe Grigore Novac și alți corupți, chiar dacă vor continua să sară la bătaie. Vă asigur, însă, că nu voi mai reacționa ca și ei”.