Principală  —  IMPORTANTE   —   PAS: „Comportamentul de raket al…

PAS: „Comportamentul de raket al lui Grigore Novac nu este demn de statutul unui deputat”

Foto: Tv8.md

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a venit cu o declarație în urma altercației dintre deputații Mihai Popoșoi și Grigore Novac în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, la care cei doi parlamentari au participat în seara zilei de 9 iunie. Astfel, formațiunea declară că „condamnă violența și dezbaterea agresivă” și a îndemnat politicienii „la calm și la dezbatere civilizată”.

PAS condamnă violența și dezbaterea agresivă, în special comportamentul violent și bădărănesc al deputatului PSRM Grigore Novac, care a sărit ieri la bătaie la colegul nostru din Parlament, Mihai Popșoi. Comportamentul de raket al lui Grigore Novac nu este demn de statutul unui deputat din forul legislativ suprem al statului. Din nefericire, în același mod ei conduc și țara, mitocănește și fără respect. Oamenii merită un altfel de dialog politic. Îndemnăm toți actorii politici la calm și la dezbatere civilizată”, se arată în declarația PAS.

Grigore Novac și Mihai Popșoi s-au încăierat în timpul pauzei emisiunii televizate. Novac l-a lovit pe Popșoi, iar cel din urmă, după ce a chemat poliția i-a tras și el o palmă deputatului socialist.

Întrebat în timpul emisiunii dacă își regretă acțiunea și dacă gestul este demn de un deputat, socialistul Grigore Novac a răspuns scurt: „Nu-i demn de comportamentul unui deputat să atace membrii familiei”.

În cele din urmă, Mihai Popșoi a venit astăzi cu o reacție și susține că regretă că i-a răspuns cu aceeași monedă deputatului Grigore Novac.