Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președintele Ucrainei: Forțele de ocupare…

Președintele Ucrainei: Forțele de ocupare ruse încearcă să preia centrala nucleară de la Cernobîl

Sursa foto: Reuters

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky anunță că forțele de ocupare ruse încearcă să preia centrala nucleară de la Cernobîl. El califică aceste acțiuni ca pe o declarație de război împotriva întregii Europe.

„Forțele de ocupație ruse încearcă să preia centrala nucleară Cernobîl. Apărătorii noștri își dau viața pentru ca tragedia din 1986 să nu se repete. Aceasta este o declarație de război împotriva întregii Europe”, spune președintele într-un mesaj pe Twitter.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina. O explozie puternică a fost raportată în apropierea cazărmii unei brigăzi mecanizate din Odesa, două explozii puternice – la Kiev. De asemenea, explozii au fost raportate și la Kramatorsk, Nikolaev, Berdyansk. 

Detalii aici: LIVE TEXT/ Putin atacă Ucraina cu avioane, tancuri și nave militare. Ministerul de Interne de la Kiev anunță cel puțin 6 morți, 7 persoane rănite și 19 persoane dispărute