Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președintele României a convocat ședința…

Președintele României a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării: Situația din R. Moldova, pe ordinea de zi

Președintele României, Klaus Iohannis. Sursa foto: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării în care se va discuta despre criza provocată de războiul din Ucraina și despre situația din R. Moldova. Ședința va avea loc marți, 11 aprilie 2023, începând cu ora 10:00, la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială de la București.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la evoluțiile privind situația de securitate din Regiunea Mării Negre, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei și a intervențiilor externe asupra procesului democratic din R. Moldova.

De asemenea, se va analiza și concepția dezvoltării aviației militare române. În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale a României, a precizat Administrația Prezidențială de la București.

Începând cu data de 5 aprilie 2023, în R. Moldova a fost prelungită cu încă 60 de zile starea de urgență, în contextul amenințărilor la adresa securității naționale.

La începutul lunii martie 2023, Coordonatorul Consiliului de Securitate Națională pentru comunicare strategică al SUA, John Kirby, a declarat, tot pe 10 martie, că Statele Unite ale Americii nu văd în acest moment nicio amenințare militară iminentă la adresa R. Moldova. Totuși, SUA consideră că Rusia încearcă să submineze Guvernul de la Chișinău. Oficialul american susține că proteste care sunt organizate la Chișinău ar fi sprijinite de Federația Rusă pentru a aduce o „guvernare mai pro-rusă în capitală”.