Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta Maia Sandu a avut…

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu reprezentanții noului bloc politic „Împreună”

Sursa foto: Maia Sandu/ Facebook

„Șefa statului a avut discuții cu reprezentanții mai multor partide pro-europene”, anunță miercuri, 17 aprilie Adrian Băluțel, șeful Cabinetului președintei R. Moldova.

Șeful Cabinetului a relatat că Maia Sandu a avut o întrevedere cu reprezentanții Platformei DA (PDA), Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Partidului Schimbării (PS) și Ligii Orașelor și Comunelor (LOC), care au format blocul politic „Împreună”.

Discuțiile au vizat obiectivul comun – aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit reprezentantului Președinției, „șefa statului a subliniat importanța consolidării tuturor partidelor pro-europene pentru susținerea și promovarea aderării Moldovei la Uniunea Europeană”. Maia Sandu a menționat că proiectul de integrare europeană „nu este a unui sau a mai multor partide, ci a tuturor cetățenilor care vor să trăiască în pace, libertate, siguranță și bunăstare”.

Totuși, deocamdată, despre această întâlnire nu a anunțat Președinția și nici reprezentanții partidelor care au format blocul „Împreună”.

Anterior, blocul politic „Împreună” și-a anunțat noua identitate și au semnat „un pact pentru Europa” – un document ce va fi propus spre semnare și altor partide politice.