Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Platforma DA așteaptă decizia PAS…

Platforma DA așteaptă decizia PAS în legătură cu depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a declarat luni, 13 iulie, că fracțiunea parlamentară a Platformei DA așteaptă, până marți, decizia Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în legătură cu semnarea și înregistrare moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu.

Astfel, Slusari susține că Platformei DA a pregătit textul moțiunii de cenzură, însă fracțiunea parlamentară din care face parte așteaptă decizia finală a deputaților PAS.

Moțiunea de cenzură, textul este pregătit, până la sfârșit de zi așteptăm ultimele sugestii de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Vreau să menționez, în special, că examinăm depunerea moțiunii semnată doar de cei 26 de deputați, Platforma DA împreună cu PAS. Este foarte important acest lucru.

Seara, la 17:00 sau poate un pic mai târziu va avea loc Ședința Biroului Politic al Platformei DA unde, intuiesc eu, cel mai probabil va fi luată decizia ca noi mâine să semnăm această moțiune de cenzură. Platforma DA are 11 mandate, contăm foarte mult pe sprijinul Partidului Acțiune și Solidaritate. Din câte cunoaștem, în cadrul organului de conducere PAS urmează astăzi să fie examinată această moțiune. Nu vreau să vin cu anumite comentarii, chiar dacă uneori mi se pare că doar Platforma DA dorește demetirea acestei guvernări, dar așteptăm până mâine.

Important să atenționăm că suntem contracronometru și ne-a rămas maximum trei săptămâni până la închiderea sesiunii de primăvară-vară, dar nu putem exclude că o să fie încercări de a închide ședințele Parlamentului și mai devreme. Iată de ce trebuie să ne ocupăm serios de acest lucru sau cineva urmează să-și asume consecințele dacă rămâne acest guvern catastrofă să organizeze mai departe alegeri prezidențiale și parlamentare. Urmează să vedem mâine care va fi situația”, declarat Slusari.

Solicitată de ZdG, Aurica Rusnac-Jardan, reprezentanta Serviciului de Presă al Partidului Acțiune și Solidaritate, ne-a comunicat că membrii PAS vor convoca la sfârșitul săptămânii Consiliul Național Politic al partidului, pentru a lua o decizie pe acest subiect.

„În primul rând, noi ne dorim ca moţiunea de cenzură să aibă o finalitate – demiterea guvernului Chicu. În al doilea rând, trebuie să avem siguranța că există voturi să înlocuim guvernul lui Dodon cu unul puternic, în care oamenii să creadă. Decizia de semnare a unei moțiuni de cenzură se va lua, în mod statutar, la Consiliul Național Politic al PAS, care va avea loc în această sâmbătă”, ne-au comunicat reprezentanții PAS.

Joi, 9 iulie, deputații Platformei DA au anunța că vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu.

Anterior, Năstase a menționat că Alexandru Slusari sau Igor Munteanu sunt două candidaturi pe care Platforma DA le ia în considerare pentru funcția de premier în Executivul pe care vrea să și-l asume partidul. Potrivit lui Năstase, cei doi eventuali pretendenți la funcția de premier sunt „cei mai buni candidați posibili pentru respectiva funcție”.