Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Pavel Filip explică de ce…

Pavel Filip explică de ce este însoțit de oameni de afaceri în vizitele în străinătate

Premierul Pavel Filip susține că, practic, în fiecare vizită în străinătate, este însoțit de un „grup de oameni de afaceri”. Acesta explică acest fapt prin faptul că atunci când nu cunoaște unele domenii sau regiuni se consultă cu persoanele care sunt mai bine informate pe unele segmente. Explicațiile prim-ministrului vin după ce în cadrul vizitei oficiale în Emiratele Arabe Unite, din 29-30 ianuarie, a fost însoțit de milionarul Vaja Jhashi, om de afaceri cu origini georgiene care deține cel mai mare grup de pe piața cerealelor și oleaginoselor din Moldova, „Trans Oil”.

Într-o conferință de presă susținută astăzi după ședința comună a Parlamentului și Guvernului, întrebat despre motivele pentru care a fost însoțit de milionar în vizita din Emiratele Arabe Unite, Pavel Filip a declarat că Vaja Jhashi este singura persoană pe care o cunoște care vorbește fluent araba și care este bine informată la capitolul activitate economică în țările din Golf.

„L-am selectat și l-am rugat să meargă în această vizită în Emiratele Arabe pentru că este cel puțin unicul om pe care eu îl cunosc din R. Moldova și cu care discut de mai mult timp și chiar mă consult în tot ceea ce ține activitatea economică cu țările din Golf. Este unicul om pe care îl cunosc din R. Moldova care vorbește fluent araba și care are cunoștințe și este specialist în acest domeniu. Încerc să mă consult cu cei care cunosc mai bine decât mine unele domenii sau unele regiuni”, a explicat premierul Pavel Filip, după ce a ținut să enumere succese vizitiei în Emiratele Arabe Unite și a declarat că oamenii de afaceri din această regiune sunt interesați să facă investiții în R. Moldova.

Vaja Jhashi deține controlul grupului Trans-Oil din Moldova, format din mai multe companii de pe piața cerealelor și oleaginoaselor, cei mai mari producători de ulei, dar și cele mai mari elevatoare și terminale de transbordare din Moldova.