Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Oficial. Agitația electorală în ajun…

Oficial. Agitația electorală în ajun și în ziua alegerilor, interzisă prin lege

La alegerile locale generale și la cele care vor fi organizate în patru circumscripții uninominale, pe 20 octombrie, în Republica Moldova, va fi instituită, din nou, „Ziua tăcerii”, iar agitația electorală din ziua alegerilor este interzisă. Proiectul de lege în acest sens a fost votat la Parlament, astăzi, 4 octombrie, în lectură finală.

Cu 75 de voturi, proiectului de lege pentru modificarea Codul contravențional al Republicii Moldova care prevede interzicerea agitației electorale în ziua de dinaintea alegerilor și în ziua alegerilor, a fost votat în lectura a doua, lectură finală.

Decizia de a revini la „Ziua tăcerii” și de a interzice agitația electorala în ziua, alegerilor de orice tip, vine după ce, în anul 2018, cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare, la inițiativa premierului de atunci, Pavel Filip, deputații au votat proiectul de lege care prevedea excluderea sintagmei „ziua tăcerii”. Astfel că, la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 agitația electorală nu a mai fost interzisă nici cu o zi înaintea alegerilor și nici în ziua desfășurării scrutinului.