Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mișcarea Politică „Unirea” inițiază un…

Mișcarea Politică „Unirea” inițiază un dialog cu PUN, PPDA și PAS pe marginea alegerilor parlamentare anticipate

Foro simbol

Mișcarea Politică „UNIREA” inițiază un dialog comun cu Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma DA și Partidul Unității Naționale în vederea identificării celei mai bune formule de participare la alagerile parlamentare anticipate. Anunțul a fost făcut de Valeriu Munteanu, unul dintre menbrii Mișcării Politice „Unirea”.

„Având în vedere iminența alegerilor parlamentare anticipate, care vor avea loc la sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie, Mișcarea Politică UNIREA inițiază un dialog comun cu PAS, PPDA și PUN în vederea identificării celei mai bune formule de participare la anticipate a forțelor politice unioniste și pro-europene”, potrivit lui Valeriu Munteanu.

Potrivit lui Munteanu, la această etapă, sunt examinate două posibilități:

1. Participarea tuturor forțelor politice pro-europene și unioniste sănătoase în cadrul unui bloc electoral larg, cu obiectivul obținerii majorității parlamentare;

2. Participarea în cadrul a două blocuri electorale, unul unionist și altul pro-european, păstrând aceeași miză electorală – obținerea majorității parlamentare.

„Astfel, toți împreună, vom putea aplica cu succes strategia „Niciun vot pierdut” și vom putea mobiliza la vot întreg electoratul pro-european și unionist, la fel ca în recentele alegeri prezidențiale”, susține Munteanu.

Valeriu Munteanu anunță că astăzi vor fi contactați reprezentanții PUN, PPDA și PAS în vederea inițierii dialogului pe acest subiect.

Curtea Constituțională a declarat la 18 ianuarie inadmisibilă sesizarea PAS privind posibilitatea de auto-dizolvare a Parlamentului.

Potrivit președintei CC, Domnica Manole, Constituția R. Moldova conține soluții privind dizolvarea Parlamentului înainte de expirarea termenului de patru ani. Astfel, dizolvarea Parlamentului este posibilă numai în condițiile prevăzute de articolul 85 din Constituție.

Președinta Sandu spunea anterior că va veni cu o soluție proprie privind declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, în cazul în care CC va da aviz negativ sesizării depuse de deputații PAS.