Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Lupu la Publika TV: Eram…

Lupu la Publika TV: Eram la jumătate de drum spre Președinție pentru a propune un alt candidat…

Marian Lupu, președintele PD, susține că, în momentul în care Nicolae Timofti l-a desemnat premier pe Ion Păduraru, acesta era în drum spre reședința șefului statului, pentru a-i propune o altă candidatură la funcția de premier, renunțând astfel la candidatura lui Plahotniuc.

„Nu s-a discutat această candidatură. Este o decizie surprinzătoare. Nu demult după discuţiile pe care le-am avut cu instituţia prezidenţială am fost invitaţi la Preşedinţie pentru a discuta o alta candidatură. La jumătate de drum am fost  informaţi că situaţia s-a schimbat, iar la scurt timp s-a emis decretul. Mai multe detalii vom da mâine dimineaţă. Această decizie, într-adevăr,  împinge Moldova spre alegerile anticipate. Acest candidat nu întruneşte voinţa fracţiunilor şi sunt şi alte cusururi. Vom face o analiză serioasă şi vom veni mâine cu o poziţie din partea majorităţii parlamentare, care a existat şi continuă să existe„, a spus Lupu la Publika TV.

ZdG amintește că în această seară, Nicolae Timofti l-a propus la funcția de premier pe Ion Păduraru, refuzând repetat candidatura lui Vlad Plahotniuc.