Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Lupta în turul doi se…

Lupta în turul doi se va da între PSRM și Partidul Nostru la Dondușeni

Foto: moldovenii.md

În turul doi al alegerilor locale din orașul Dondușeni se vor lupta pentru fotoliul de primar candidatul PSRM Ion Zloi și candidatul Partidului Nostru Ivan Belciug. Socialistul a înregistrat un rezultat de 46,3% din voturi, pe când candidatul PN – 38,3%.

Totodată, datele după procesarea tuturor celor trei procese-verbale arată că PSRM a luat cel mai mare număr de fotolii în consiliul orășănesc, cu un rezultat de 52,6% din voturi.

Astăzi, 20 octombrie, în Republica Moldova au avut loc alegeri locale generale, în cadrul cărora urmează să fie aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali, dintre care 1 108 de raionali/municipali și 10 472 sătești (comunali), orășenești.

Totodată, în circumscripțiile uninominale nr. 17 (Nisporeni), 33 (câteva suburbii ale Chișinăului), 48 (stânga Nistrului) și 50 (la vest de Republica Moldova) au avut loc alegeri parlamentare noi, urmând să fie aleși alți deputați, după ce patru parlamentari aleși în urma scrutinului din 24 februarie au renunțat la mandate.