Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Parlamentul se convoacă în…

LIVE Parlamentul se convoacă în ședință plenară. Declarația cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei, pe ordinea de zi

Deputații se convoacă joi, 2 martie, în ședință plenară. Biroul permanent al Parlamentului a completat ordinea de zi a acesteia cu unele subiecte propuse de comisiile permanente.

Pe ordinea de zi a fost inclus proiectul de hotărâre pentru aprobarea Declarației Parlamentului R. Moldova cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei. Suplimentar a fost inclus proiectul de hotărâre privind desemnarea unui membru al Comisiei Electorale Centrale.

Deputații vor examina, în prima lectură, proiectul care prevede majorarea cuantumului alocației lunare de stat acordate mai multor categorii de populație. Tot în prima lectură vor fi discutate proiectul de lege privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice, modificările la Legea comunicațiilor poștale și la Legea cu privire la Procuratură.

Totodată, în a doua lectură, vor fi examinate inițiative legislative care prevăd modificări la cadrul normativ privind regimul străinilor, la Legea cu privire la eficiența energetică, la Legea cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat etc.

În cadrul ședinței plenare de joi va fi examinat proiectul de lege privind serviciile de finanțare participativă. Spre adoptare, în a doua lectură, vor fi propuse modificări la Legea cu privire la patenta de întreprinzător și la Legea privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare.

De asemenea, deputații vor audia Raportul auditului conformității asupra cheltuielilor și investițiilor capitale la întreprinderile de gaze naturale cărora le-au fost impuse obligații de serviciu public, precum și la întreprinderile înrudite. Totodată, în plenul Parlamentului vor fi examinate mai multe rapoarte ale Curții de Conturi.