Andrei Năstase, co-președinte al blocului electoral ACUM, a fost înregistrat în cursă încă vineri, 11 ianuarie. Din cele 1006 semnături strânse, 906 au fost considerate valabile de către membrii Consiliului Electoral al Circumscripției Uninominale nr 33, care cuprinde mai multe localități din suburbiile capitalei, printre care și or. Codru, acolo unde Năstase locuiește.

Și Maia Sandu, celălalt copreședinte al ACUM a fost înregistrată în competiția din 24 februarie 2019. Sandu a fost înregistrată pentru circumscripția nr 50, care cuprinde țările din Europa de Vest. Din cele 491 semnături care au fost strânse în susținerea candidaturii sale, 465 au fost declarate valabile. În cazul femeilor care candidează, numărul minim de semnături necesar pentru înregistrarea în cursa electorală este de 250, în timp ce pentru bărbați, cifra este dublă, 500.

Alegerile parlamentare vor avea loc la data de 24 februarie 2019 și se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt: 50 de deputați vor fi aleși  pe liste de partid, iar 51, în circumscripții uninominale.