9°C, Chișinău
19.21 $ 17.99 0.191
Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Liderii Blocului „ACUM” au fost…

Liderii Blocului „ACUM” au fost înregistrați în cursa electorală pe circumscripții

Foto: privesc.eu

Maia Sandu și Andrei Năstase, liderii Blocului „ACUM”, format din PAS și PPDA au fost înregistrați în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Sandu candidează în circumscripția numărul 50, în care votează alegătorii din Europa de Vest, în timp ce Năstase în circumscripția numărul 33, care cuprinde mai multe suburbii din capitală. 

Andrei Năstase, co-președinte al blocului electoral ACUM, a fost înregistrat în cursă încă vineri, 11 ianuarie. Din cele 1006 semnături strânse, 906 au fost considerate valabile de către membrii Consiliului Electoral al Circumscripției Uninominale nr 33, care cuprinde mai multe localități din suburbiile capitalei, printre care și or. Codru, acolo unde Năstase locuiește.

Și Maia Sandu, celălalt copreședinte al ACUM a fost înregistrată în competiția din 24 februarie 2019. Sandu a fost înregistrată pentru circumscripția nr 50, care cuprinde țările din Europa de Vest. Din cele 491 semnături care au fost strânse în susținerea candidaturii sale, 465 au fost declarate valabile. În cazul femeilor care candidează, numărul minim de semnături necesar pentru înregistrarea în cursa electorală este de 250, în timp ce pentru bărbați, cifra este dublă, 500.

Alegerile parlamentare vor avea loc la data de 24 februarie 2019 și se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt: 50 de deputați vor fi aleși  pe liste de partid, iar 51, în circumscripții uninominale.

Trimite știrea ta

Am o știre pentru ZdG

    Știrea mea
    Contact sursă

    Title