Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (VIDEO) Ilan Șor vrea să…

(VIDEO) Ilan Șor vrea să scape de arestul la domiciliu printr-un alt „truc” electoral

privesc.eu

După ce a fost înregistrat în calitate de persoană de încrederea candidatului Mișcării social-politice „Ravnopravie” la funcția de președinte, Inna Popenco, avocații primarului de Orhei, Ilan Șor, au solicitat în instanță schimbarea măsurii preventive de arest la domiciliu. Ședința însă a fost amânată. Avocatul Denis Ulanov a cerut în instanță „cel puțin control judiciar” pentru clientul său, astfel ca Ilan Șor „să se poată întâlni cu alegătorii și exercita obligațiunile în calitate de persoană de încredere a Innei Popenco” anunță realitatea.md.

Sursa Video: www.ZdG.md

„Ședința a fost amânată pentru 11 octombrie, de către partea apărării fiind prezentate două cereri: privind efectuarea unei expertize privind cauza penală și a doua – privind înlocuirea măsurii preventive, fiind anexate anumite materiale. În contextul dat, ședința a fost amânată. Ilan Șor invocă faptul că este persoană de încredere în cadrul campaniei electorale, dar asta din punct de vedere verbal. Urmează să vedem ce materiale au prezentat.”, a declarat procurorul pe caz, Andrei Băieșu, care a mai menționat că deocamdată nu a făcut cunoștință cu materialele prezentată, notează sursa citată.

Zilele trecute, Ilan Șor a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală în calitate de persoană de încredere a candidatei partidului său, Inna Popenco în alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016. Totuși, afirmă membrii CEC, acest statut, cel puțin legal, nu-i acordă lui Șor, care se află în arest la domiciliu, niciun statut favorizant. Anterior, în 2015, Șor a scăpat de arest, după ce a anuțat candidatura la funcția de primar al or. Orhei.