Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Guvern: R. Moldova va avea…

Guvern: R. Moldova va avea o nouă ambasadoare în Islanda, Norvegia și Finlanda. Cererea de demisie a unui secretar de stat din cadrul MAEIE, aprobată

Liliana Guțan, ambasadoarea R. Moldova în Regatul Suediei, a fost numită în funcția de ambasadoare prin cumul în Islanda, Norvegia și Finlanda. Decizia a fost aprobată de Guvern, în cadrul ședinței din 30 noiembrie. De asemenea, miniștrii au aprobat cererea de demisie din funcție a secretarului de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Veaceslav Dobîndă.

Liliana Guțan este diplomată de carieră, cu o experiență de peste 15 ani de activitate în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Anterior, a activat în cadrul misiunilor diplomatice ale țării noastre din Statele Unite ale Americii și din Grecia. În iulie 2022 a fost numită în funcția de ambasadoare a R. Moldova în Regatul Suediei.

Veaceslav Dobîndă este diplomat de carieră și are 22 de ani de experiență în diplomație și relații internaționale. Anterior, a fost ambasador al țării noastre în Estonia, Suedia, Norvegia, Finlanda și Islanda. A ocupat funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Prin decizia Guvernului din 5 octombrie, Dobîndă a fost numit ambasador al R. Moldova în Regatul Țărilor de Jos.

Totodată, Cabinetul de miniștri a aprobat și candidatura lui Daniel-Marius Saicu, care recent a primit cetățenia R. Moldova, în funcția de director al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor pentru un termen de cinci ani.