Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Expertul în politici publice Ștefan…

Expertul în politici publice Ștefan Gligor anunță despre crearea unui proiect politic

Sursa: IPN

Expertul în politici publice Ștefan Gligor a anunțat astăzi, 21 ianuarie, despre crearea unui proiect politic. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8.

Gligor nu a făcut public cine sunt persoanele care vor face parte din proiectul politic, dar a menționat că sunt deja implicate 30 de persoane.

„Săptămână viitoare vom anunța viziunea noastră cu privire la cum dezvoltăm R. Moldova, referitor la economie, justiție și protecție socială. Ne lansăm pe banii noștri, dar sper că în viitor pe banii cetățenilor.

Noi avem deja siglă, denumirea și logo-ul proiectului politic”, a declarat Gligor.

Din 2011, Ștefan Gligor deţine licenţă de avocat și activează în cadrul Biroului Asociat de avocaţi, „Gligor și Partenerii”. Acesta a fost director de programe la CPR Moldova – Centrul de Politici și Reforme.

A activat în sistemul public în anii 2004-2006. Iniţial a fost consultant superior în Departamentul Informaţii și Analiză la Ministerul Reintegrării, iar ulterior, referent superior în Serviciul de Informaţii, Analiză și Prognoze din cadrul Aparatului Parlamentului R. Moldova. Mama acestuia, Elena Gligor, a fost judecătoare, inclusiv la Curtea de Apel (CA) Chișinău, iar ulterior, inspector judecător principal în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). În prezent, din aprilie 2016, deţine licenţă de avocat. Și Vasile Gligor, tatăl său, fost procuror, deţine licenţă de avocat din 2010.

Tot astăzi, și fostul primar interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a anunțat că se lansează în politică și menționează că își va crea un partid politic. Codreanu a anunțat joi, 21 ianuarie, că a fost deja instituit grupul privind lansarea inițiativei sale politice noi în Republica Moldova.

În motivarea lansării noului său partid politic, fostul edil interimar susține că „inițiativa are scop reconstrucția țării”.