Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ „Eu, Vladimir Odnostalco, dezmint…

DOC „Eu, Vladimir Odnostalco, dezmint informațiile expuse şi răspîndite de mine”. Deputat socialist, obligat de instanță să dezmintă acuzațiile aduse Alei Nemerenco privind „diplomele false”

Deputatul socialist Vladimir Odnostalco trebuie să dezmintă informațiile răspândite de acesta în februarie 2021 cu privire la faptul că ministra sănătății Ala Nemernco, atunci consilieră prezidențială în domeniul sănătății, „ar fi primit diplome prin pile şi că acestea sunt false”.

O decizie în acest sens a fost pronunțată vineri, 25 noiembrie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Astfel, instanța a admis parțial cererea de chemare în judecată depusă de Ala Nemerenco către Vladimir Odnostalco, privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale, încasarea prejudiciului moral și compensarea cheltuielilor de judecată.

„Se obligă Odnostalco Vladimir să dezmintă personal şi public informațiile răspândite de acesta la conferința de presă din 02 februarie 2021, organizată şi susținută la sediul Parlamentului Republicii Moldova, şi informațiile publicate şi răspândite pe pagina sa oficială de facebook, care vizează pe reclamant, că sunt defăimătoare și false, cu următorul text:

„Eu, Vladimir Odnostalco, dezmint informațiile expuse şi răspîndite de mine în cadrul conferinței de presă din 02 februarie 2021, organizată şi susținută la sediul Parlamentului Republicii Moldova, şi informațiile publicate şi răspîndite pe pagina mea oficială de facebook, cu privire la faptul că doamna Ala Nemerenco:

  • Ar fi primit diplome prin pile şi că acestea sunt false;
  • Ar fi tratat oameni cu diplome de studii medicale obţinute prin pile şi care sunt false;
  • Face parte din echipa copiilor lui Filat, dintr-o echipă de corupți, dintr-o echipă a penalilor, că este moștenitoare a corupției, şi că este o persoană cu diplome false;
  • A primit diploma sa de masterat prin pile;

şi declar că, informațiile respective, care au fost răspîndite de mine, sunt defăimătoare, false și constituie relatări cu privire la fapte, prin care am lezat onoarea, demnitatea şi reputația profesională a dnei Ala Nemerenco. Îmi exprim şi adresez dnei Ala Nemerenco scuzele publice în legătură cu aceasta”, potrivit hotărârii Judecătoriei Chișinău.

În plus, Odnostalco mai trebuie să achite cheltuielile de judecată în sumă de 1600 de lei.

„Pentru Vladimir Odnistalko: tare mai aștept ziua când o să-ți strângi ceata, dar toată, exact așa cum vă înghesuiați atunci, în februarie 2021 la conferința voastră de presă pe platforma Parlamentului, și da, să nu uitați cumva pancartele acasă, si să le fluturați tot așa de energic (ar fi bine să vă cer și un flashmob, exact așa cum ați organizat pe scările Președinției unde “aripa” voastră tânără de ortaci socio-comuniști, fluturată sub bagheta Kremlinului, urla de abea îi ținea bojocii)”, a scris ministra Sănătății pe pagina sa de Facebook.

Hotărârea poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chişinău în termen de 30 zile.

dezminitiri Vladimir Odnostalco by Ziarul de Gardă on Scribd

Deputata socialistă Alla Darovannaia, care la fel a fost acționată în judecată de ministra Sănătății, a fost obligată, în luna iulie 2021, de Judecătoria Chișinău, sediul Centru, să își ceară scuze publice și să îi achite 24 600 de lei Alei Nemerenco pentru că a răspândit informații false și defăimătoare precum că ministra a primit în mod ilegal diploma de master.

Socialiștii au cerut, în februarie 2021, demisia Alei Nemerenco, care ocupa funcția de consilieră prezidențială în domeniul sănătății. Deputații Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia au făcut un un apel către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale solicitând să anuleze ordinul prin care Nemerenco a primit diploma de master.