Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Curtea Constituțională a validat…

DOC Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat al socialistului Ștefan Gațcan

Legislativul va avea un nou deputat. Curtea Constituțională (CC) a validat mandatul de perlamentar al lui Ștefan Gațcan, membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, ales în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hâncești, la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020. 

Candidatul din partea PSRM, Ștefan Gațcan, a câștigat alegerile parlamentare noi la Hîncești. Acesta a acumulat 5539 de voturi, aproximativ 38,5%. 

Curtea Constituțională by Alina Frunza on Scribd

În cursa electorală pentru funcția de deputat au luptat cinci candidați, asta după ce candidatul Partidului Politic Șor, Vitalie Balinschi, a fost exclus din cursa electorală.

Pe locul doi s-a clasat Olesea Stamate, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, cu 4554 de voturi. Ion Mereuță, reprezentantul Partidului Democrat s-a clasat pe locul trei, cu 1810 voturi, candidat independent – Grigore Cobzac a fost votat de 1792 de alegători, iar candidatul Mișcării Politice UNIREA s-a ales cu 346 de voturi.

Deși autoritățile la acel moment au ridicat nivelul de alertă de coronavirus la cod roșu în R. Moldova, alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38 Hîncești Comisia Electorală Centrală (CEC) nu le-a amânat. Dintre ce-i care au fost înscriși în cursă, Mișcarea Politică UNIREA a înaintat un demers prin care a solicitat amânarea alegerilor.

La ziua de astăzi, două localități din Hâncești au intrat în carantină după ce mai multe persoane au fost diagnosticate cu COVID-19. Totodată, o femeie din satul Bălceana a decedat din cauza coronavirusului.