Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Directorul Serviciului Fiscal de Stat…

Directorul Serviciului Fiscal de Stat și cel al Serviciului Vamal ar putea să fie numiți de Guvern. Un proiect în acest sens a fost depus la Parlament

Directorul Serviciului Fiscal de Stat și cel al Serviciului Vamal ar putea să fie numiți de Guvern. Un proiect în acest sens a fost depus la Parlament de către Sergiu Litvinenco.

„Am înregistrat în calitate de deputat în Parlamentul de legislatura a XI-a trei inițiative legislative care au ca scop curățirea mai multor instituții ale statului. Unul din proiecte se referă la transformarea funcției de șef al Serviciului Fiscal de Stat și de șef al Serviciului Vamal din funcționar public în persoană cu funcție de demnitate publică, respectiv competența de numire a acestor persoane urmează a trece de la ministrul Finanțelor la Guvern”.

Ideea modificării respective ține de importanța domeniilor atribuite celor două instituții. Buna administrare a finanțelor publice se poate face doar cu ajutorul unor persoane care se bucură de un mandat cert acordat nemijlocit de Guvern, susține Litvinenco.

Directorul Serviciului Fiscal de Stat este Serghei Pușcuța. SFS are patru directori adjuncți. În perioada 2019 – 2020, Pușcuța a fost viceprim-ministru, ministru al Finanțelor în Guvernul Chicu.

Directorul Serviciului Vamal, Sergiu Burduja și-a depus miercuri, 1 septembrie, cererea de demisie din funcție. Pe 3 decembrie 2019, Sergiu Burduja a fost prezentat colaboratorilor Serviciului Vamal de către fostul viceprim-ministru Serghei Pușcuța.