Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   De ce și-a înscris deputatul…

De ce și-a înscris deputatul Pleșca Mercedes-ul de lux pe una dintre firmele pe care le deține

Mercedesul deputatului Nae Simion Pleșca

După ce la începutul lunii aprilie, curent, alături de alți cinci parlamentari aleși pe listele PLDM, deputatul Nae-Simion Pleșca a aderat la Partidul Democrat, recent, parlamentarul a intrat din nou în atenția presei fiind surprins la volanul unui Mercedes de lux, care, nou, valorează peste 70 mii de euro. Deși în ultimele declarații publice cu privire la venituri și proprietate, la capitolul automobile, deputatul trecea doar un modest Peugeot 307 sau chiar nu declara niciun autoturism, în toți acești ani Nae-Simion Pleșca a condus mai multe automobile scumpe care însă erau înregistrate pe una dintre firmele sale și, din acest motiv, nu le declara. Tot pe una dintre firme a fost înregistrat și Mercedesul proaspăt achiziționat.

Întrebat din ce surse financiare a cumpărat maşina, în condiţiile în care veniturile declarate sunt mult mai modeste, deputatul spune că Mercedesul nu era nou şi că o parte din bani au venit din vânzarea vechiului automobil. „În 2007, am avut Nissan X-Trail, după asta am luat Range Rover. După Range Rover, în al cincilea sau al şaselea an, am dat maşina ceea, am suplimentat şi am luat maşina asta”, afirmă Pleșca, care recunoaște că maşina a fost înregistrată pe una din firme, iar el o conduce prin mandat.

Mercedesul achiziționat recent de către deputatul Pleșca

Precedentele automobile nu au figurat în declarațiile de avere, asta pentru că, la fel, erau înregistrate pe firma respectivă.

„Ele erau pe SRL, nu puteau să figureze. Acum eu am declarat-o”, precizează deputatul.  Deputatul nu a vrut să ne spună cât a costat maşina, dar a menţionat că Mercedesul său nu este AMG, cea mai scumpă versiune a acestui model, aşa cum s-a spus anterior în presă. El mai spune că automobilul nu este nou, fiind folosit timp de un an până a ajunge la el, și că plăcuţele de înmatriculare (SNP) nu sunt personalizate, aşa cum s-a scris în presă, iar inițialele numelui său ( SNP – Simion Nae Pleșca – n.r.)  este doar o coincidenţă.

De mai mulţi ani, Nae-Simion Pleşca este fondator şi unic asociat la două firme: Agenţia de Presă „MS-Publicitate” SRL şi „Dansorpress” SRL, înscrise şi în declaraţiile sale cu privire la venituri şi proprietate din ultimii ani. În vara anului trecut, prin intermediul acestor două SRL-uri, Nae-Simion Pleşca a devenit proprietarul unei noi firme – „Dansor-Agro Consult” SRL. Toate cele 3 firme ale deputatului o au ca administratoare pe Aliona Ţurcan, care l-a reprezentat pe Pleşca şi la CNI, atunci când instituţia a verificat neconcordanţa dintre veniturile şi achiziţiile deputatului din 2012.

La 1 iunie curent, ZdG a scris că familia deputatului Nae-Simion Pleşca se află în proces de judecată cu unul dintre vecinii din curtea în care locuieşte, după ce legislatorul a construit o casă cu 3 niveluri în coasta casei vecine. Deşi vecinii deţin o încheiere a instanţei de judecată care a dispus sistarea lucrărilor, casa construită de deputat este, astăzi, aproape gata, iar procesul de judecată continuă, vecinii cerând demolarea construcţiei. În aceeaşi curte, din centrul Chişinăului, Nae-Simion Pleşca deţine mai multe imobile, de sute de metri pătraţi, a căror valoare de piaţă este de câteva milioane de lei. Pe lângă aceste imobile, familia deputatului mai deţine câteva apartamente în Chişinău.

Citiți și:

(DOC, FOTO) Procesul, casele şi firmele deputatului Nae-Simion Pleşca