Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cum comentează Iurie Leancă decizia…

Cum comentează Iurie Leancă decizia lui Mihai Ghimpu

Iurie Leancă este preşedintele şi candidatul PPEM la alegerile prezidenţiale

Iurie Leancă, liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), a venit cu o reacție la decizia liberalului Mihai Ghimpu de a-și retrage semnătura.

Domnul Ghimpu a demonstrat faptul că nici azi nu a înțeles că acel parteneriat era pentru integrarea europeană, nu pentru promovarea hoțiilor din primăria Chișinău. Dacă dânsul a crezut că acest acord a fost un joc politic pentru anularea referendumului, a făcut corect că și-a retras semnătura când a aflat că nu este așa. PPEM va continua să sprijine cu toată forța integrarea europeană a țării, având convingerea că este singura cale pentru modernizarea R. Moldova”, susține Iurie Leancă.

Amintim că, astăzi, 5 septembrie, Mihai Ghimpu a anunțat că-și retrage sem­nă­tura de pe Acor­dul de cola­bo­rare cu PPEM.

„Este bla­ma­bil fap­tul că Iurie Leancă a mers la Bru­xe­l­les, Bucu­rești și Sofia și a vor­bit des­pre inte­grare euro­peană, iar la Chi­și­nău s-a aliat cu par­ti­dele pro-ruse, care sunt anti-naționale și anti-europene”, se arată în comu­ni­ca­tul de presă.

Amin­tim că la 29 iulie 2016, majo­ri­ta­tea par­la­men­tară a sem­nat un Acord de cola­bo­rare cu Par­ti­dul Popu­lar Euro­pean din Mol­dova (PPEM).