Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Compania „Shell” își încheie afacerile…

Compania „Shell” își încheie afacerile cu companiile rusești

Foto: Profimedia Images

Shell își încheie toate afacerile cu companiile rusești, directorul executiv Ben van Beurden condamnând invadarea Ucrainei drept „un act fără sens de agresiune militară”, transmite BBC, citat de G4media.

Își va vinde participațiile în asocierile în comun cu Gazprom, compania energetică majoritară de stat a Rusiei, inclusiv un pachet de 27,5% într-o centrală majoră de gaze naturale lichefiate. Decizia vine după ce BP a decis să-și descarce cota de la o firmă petrolieră de stat, Rosneft.

De asemenea, Shell intenționează să își înceteze implicarea în gazoductul Nord Stream 2 din Rusia către Germania, pe care a ajutat-o ​​să o finanțeze împreună cu o colecție de alte companii. Germania a oprit deja proiectul.

Compania a spus că va avea un impact asupra bilanțului său, parteneriatele sale sale cu Gazprom fiind evaluate la aproximativ 3 miliarde de dolari (2,3 miliarde de lire sterline).

Luni, 28 februarie, a cincea zi a invaziei ruse în Ucraina, continuă cu atacuri în apropiere de Kiev. Rusia continuă să atace Ucraina pe mai multe fronturi. După câteva ore de liniște, la Kiev și Harkov, luni dimineața, au început să se audă din nou explozii.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a anunțat că luni dimineața vor avea negocieri între o delegație a țării sale și o delegație rusă, în Belarus, în apropiere de graniță.

Duminică, Vladmir Putin a făcut anunțul șocant că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A cincea zi de război în Ucraina. Rusia pretinde că a câștigat controlul asupra spațiului aerian al Ucrainei