Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cazul cetățenilor răpiți de așa-numitele…

Cazul cetățenilor răpiți de așa-numitele forțe de securitate din stânga Nistrului: Președintele Dodon susține că a discutat cu liderul de la Tiraspol

Președintele în exercițiu al R. Moldova, Igor Dodon, a postat joi un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care anunță că a discutat cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, pe marginea cazului a doi dintre cei patru cetățeni răpiți de către așa-numitele forțe de ordin din regiunea transnistreană.

În mesajul postat, Dodon susține că i-a cerut lui Krasnoselski „să intervină prompt în eliberarea cetățenilor și să ia măsurile care se impun pentru responsabilizarea celor care au comis această gravă ilegalitate”.

Situația referitoare la cei doi cetățeni moldoveni răpiți zilele trecute este una extrem de gravă și a generat imediat o reacție promptă a conducerii țării și a instituțiilor statului.

Principala preocupare a fost eliberarea cât mai rapidă a cetățenilor noștri, iar demersurile făcute au adus rezultatele dorite.

Personal am avut o discuție cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în care i-am cerut să intervină prompt în eliberarea cetățenilor noștri și să ia măsurile care se impun pentru responsabilizarea celor care au comis această gravă ilegalitate.

Salut intervenția promptă și eficientă a instituțiilor noastre în acest caz și le cer sa întreprindă mai departe cu fermitate toate acțiunile legale pentru a clarifica acest caz, dar și pentru a preveni pe viitor apariția unor asemenea situații.

De asemenea, acest caz urmeaza sa intre pe agenda de discutii a formatului de negociere 5+2, ca un precedent extrem de periculos, care trebuie clarificat”, a scris Dodon.

Prima reacție a lui Igor Dodon pe marginea cazului cetățenilor răpiți la Camenca a venit abia la o zi după sechestrarea acestora.

Președintele comisiei parlamentare „Comisia securitate națională, apărare și ordine publică”, Alexandru Jizdan, a declarat joi, 8 octombrie că pe parcursul zilei de miercuri, 7 octombrie, în total, patru persoane au fost răpite de către așa-numitele forțe de ordin din stânga Nistrului.