Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Blocul ACUM invită deputații socialiști…

Blocul ACUM invită deputații socialiști la ședința grupului de lucru

Blocul ACUM invită deputații fracțiunii PSRM la prima ședință a grupului de lucru pe care deputații fracțiunii PAS și ai Partidului Platforma DA au propus să îl creeze în vederea examinării proiectelor de lege ce țin de dezoligarhizarea statului.

Reprezentanții grupului de lucru ai Blocului ACUM anunță prin intermediul unui comunicat de presă că sunt disponibili se întâlnească cu deputații fracțiunii PSRM pe data de 24 aprilie, ora 11.00, în sediul Parlamentului Republicii Moldova, bir. 301, pentru a „discuta agenda comună antioligarhică și socială, precum și modalitatea formării organelor de lucru ale legislativului, inclusiv identificarea măsurilor concrete de consolidare a încrederii cu scopul evitării alegerilor anticipate”.

Blocul ACUM mai precizează că este deschis să discute despre formarea organelor de lucru în Parlament și, ulterior, instalarea unui guvern funcțional.

Blocul ACUM insistă pe crearea unui guvern minoritar, în cadrul căruia funcția de premier să îi revină Maiei Sandu, iar fotoliul de președinte al Parlamentului să fie ocupat de Andrei Năstase. De cealaltă parte, socialiștii propun crearea unei majorități parlamentare, în cadrul căreia funcția de speaker să îi revină Zinaidei Greceanîi, iar funcția de premier – Blocului ACUM.