Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Băsescu despre R. Moldova: „nu…

Băsescu despre R. Moldova: „nu va fi niciodată membră a UE sau nu în următorii 20-30 de ani”

Ex-președintele român Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că R. Moldova nu va fi niciodată membră a UE sau „nu în următorii 20-30 de ani”, deoarece Moscova ar fi spus „Stop!” pentru că dacă nu se stopează extinderea UE şi a NATO ar fi posibil un război în regiune.

„Republica Moldova va fi membră a UE niciodată sau nu în următorii 20, 30 de ani. Tentativa de a extinde în acordul de asociere UE în Ucraina şi Republica Moldova – acolo am fost când s-a semnat acordul de asociere, sunt unul dintre semnatari – a avut reacţii imediate din partea Rusiei: anexarea Crimeei şi ocuparea estului Ucrainei”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, la şcoala de vară a organizaţiei de tineret Partidului Mișcarea Populară.

„Să nu credeţi că ce făcut (Evgheni-n.r.) Şevciuk zilele trecute când a declarat Transnistria parte a Federaţiei Ruse nu este tot o reacţie la acordul de asociere. Deci, Moscova a spus clar <<Stop!>> pentru că dacă nu se stopează extinderea UE şi a NATO riscăm război în regiune”, a mai spus Traian Băsescu, citat de mediafax.ro.

Publicitate
Publicitate