Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ambasadorul UE la Chișinău, Peter…

Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, aflat la final de mandat a fost decorat cu medalia „Meritul diplomatic”, clasa întâi

sursa: MAEIE

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrări Europene, Nicu Popescu, i-a conferit ambasadorului UE la Chișinău, Peter Michalko, medalia „Meritul diplomatic” clasa întâi, cea mai înaltă distincție a MAEIE, în semn de apreciere pentru eforturile depuse în direcția unui parcurs european al R.Moldova.

Vicepremierul a declarat că acțiunea de astăzi vine să evidențieze meritul personal a șefului Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko la dezvoltarea numeroaselor proiecte și inițiative cu un puternic impact la nivel național și local, care au contribuit la îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor noștri.

În cadrul întrevederii, ministrul de externe a punctat că oficialul european, în perioada mandatului său, a contribuit semnificativ la consolidarea statului de drept, susținerea reformelor și construirea unor instituții democratice solide, cu adevărat europene care să lucreze în beneficiul cetățenilor.

Medalia „Meritul diplomatic”, în trei clase, a fost aprobată printr-o hotărâre a Guvernului și se conferă personalului instituțiilor serviciului diplomatic al R.Moldova, dar şi altor cetățeni pentru exercitarea exemplară a atribuţiilor de serviciu, merite deosebite în apărarea şi promovarea pe plan extern a intereselor naţionale ale R.Moldova, protejarea drepturilor şi intereselor cetățenilor țării noastre în străinătate, promovarea relaţiilor bilaterale şi multilaterale politice, comerciale, economice, culturale şi ştiinţifice ale R.Moldova cu statele lumii şi organizaţiile internaţionale, precum și pentru promovarea unei imagini favorabile a țării peste hotare.

Președinta R.Moldova, Maia Sandu i-a conferit de Ziua Europei „Ordin de Onoare” șefului Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko.

Președinta Maia Sandu i-a mulțumit ambasadorului în numele cetățenilor „pentru sprijinul continuu, pentru faptul că este mereu alături de noi în demersul nostru pentru libertate și stat de drept, pentru susținerea reformelor care să îmbunătățească nivelul de trai al oamenilor, inclusiv prin numeroasele proiecte de dezvoltare, prezente în diverse domenii în toate raioanele țării. Domnul Peter Michalko este un prieten al R.Moldova. Mulțumim, domnule Ambasador Michalko! Mulțumim, Uniunea Europeană!”.