Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Alegătorii și-au dat votul. Secțiile…

Alegătorii și-au dat votul. Secțiile s-au închis

Imagine-simbol

Alegătorii din șapte localități ale țării, inclusiv Chișinău și Bălți, au făcut alegerea în favoarea candidaților pe care i-ar vrea în fotoliile de primar. La ora 21:00, urnele de vot sunt declarate oficial închise.

În Chișinău, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale (CEC), au participat la scrutin 35,53% din totalul alegătorilor înscriși în listele electorale sau puțin peste 225 de mii de persoane.

La Bălți, rata de participare este și mai mică. Au ales primarul doar 34,92% din cetățenii cu drept de vot înscriși în listele elctorale.

În cursa electorală pentru fotoliul de edil de Chișinău au participat 11 candidați: Ion Ceban (PSRM), Valeriu Munteanu (PL), Alexandr Roşco (Partidul „Casa Noastră-Moldova”, Alexandru Mâţu (partidul Ruso-Slavean din Moldova), Maxim Braila (Partidul Popular din R. Moldova), Andrei Năstase (PPDA), Victor Strătilă (Partidul Verde Ecologist), Vasile Costiuc (Partidul Democrația Acasă), Constantin Codreanu (PUN), Alexandra Can (PNL) și Silvia Radu (candidată independentă).

La 20 mai s-au ales primari și în șapte localități: mun. Chișinău, mun. Bălți, comuna Pârlița, r. Ungheni, comuna Volovița, r. Soroca, s. Jora de Mijloc, r. Orhei, satul Nemțeni, r. Hâncești și comuna Leușeni din r. Hâncești.

Urmăriți aici informații la minut despre alegerile locale:

LIVE TEXT: Chișinăul își alege primarul. Rata de prezentare la vot în suburbii – 27,21%