Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Al doilea membru CEC propus…

Al doilea membru CEC propus de PAS care își dă demisia în ultimele două luni. Detalii despre secretarul Comisiei care a renunțat la funcție

Foto: IPN

Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Alexandr Berlinschii, și-a depus demisia. Informația a fost confirmată de șefa serviciului de presă a CEC, Rodica Sîrbu. E a precizat că Berlinschii și-a depus cererea de demisie la Parlament.

Berlinschii a declarat pentru Agora că motivele care s-ar afla în spatele acestei decizii ar fi legate de viața personală. El nu a răspuns apelurilor ZdG.

Alexandr Berlinschii a fost numit în calitate de membru al CEC în septembrie 2021, fiind propus de Partidul Acțiune și Solidaritate. Anterior, între 2016 și 2021, a fost șef al Direcției management alegeri, din cadrul CEC, unde a fost și șef adjunct, între 2010 și 2012. Anterior a fost specialist principal, secția Administrație publică, Pretura sectorului Centru.

În februarie 2024, o altă membră CEC, propusă de PAS în această funcție, Ludmila Lupașco, și-a depus cererea de demisie din funcție.

Ea a depus la Parlament cererea de demisie pe 22 ianuarie 2024, dar a fost publicată pe pagina web a instituției abia la 7 februarie, care ce a fost examinată de Comisia juridică, numiri și imunități. Membra CEC a invocat „motive personale (stabilirea domiciliului în afara țării)”.