Principală  —  Ştiri   —   Platforma DA a decis: Va…

Platforma DA a decis: Va participa la alegerile locale într-un bloc cu PAS-ul Maiei Sandu

Consiliul Politic Național al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) reunit astăzi, duminică, 25 august, în ședință extraordinară, a decis că membrii săi vor participa alături de cei din Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) în cadrul alegerilor locale generale şi în cadrul alegerilor parlamentare din cele 4 circumscripții unde mandatele de deputat au devenit vacante.

La 25 martie 2019, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate au semnat un Acord postelectoral al Blocului Politic “ACUM, Platforma DA și PAS”.

Articolul 10 din Acordul politic stipulează că formațiunile semnatare și-au asumat angajamentul de participare în alegeri locale generale din 2019 în cadrul Blocului electoral ”ACUM Platforma DA și PAS”.

Respectând litera și spiritul acestui Acord, având la bază poziția consecventă privind unificarea tuturor forțelor politice proeuropene, Consiliul Politic Național a adoptat astăzi decizia privind participarea Platformei Demnitate și Adevăr la alegerile locale generale și alegerile parlamentare parțiale din 20 octombrie 2019 în Bloc electoral cu Partidul Acțiune și Solidaritate.

Având ca principal deziderat continuarea tuturor activităților politice care au ca scop primordial dezoligarhizarea Republicii Moldova, reforma profundă a sistemului juridic și implementarea reformelor sociale și economice de care societatea are atât de mare nevoie, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr își asumă, prin decizia de astăzi, responsabilitatea publică față de votul acordat de cetățenii Republicii Moldova la data de 24 februarie 2019, se menționează într-un comunicat de presă al formațiunii. În scurt timp, părțile vor iniția selectarea candidaților.