Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Peste 1.700 de cazuri de…

Peste 1.700 de cazuri de crime de război rusești sunt investigate în prezent în Ucraina

În Ucraina sunt investigate peste 1.700 de proceduri penale privind crimele de război comise de trupele ruse pe teritoriul Ucrainei. Declarația aparține procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, transmite presa din Ucraina.

„Parchetul înregistrează fiecare crimă de război a Federației Ruse pe teritoriul nostru – acum sunt cercetate 1.717 de proceduri penale. De asemenea, colectăm dovezi ale agresiunii ruse împreună cu toți cei care nu sunt indiferenți pe singura platformă națională warcrimes.gov.ua”, a spus Venediktova.

Procurora a făcut apel către cei care au fost martori sau victime ale unei crime de război și au dovezi foto sau video pentru a le furniza ofițerilor de aplicare a legii.

În cele 16 zile ale invazii ruse, 85 de copii au fost uciși, iar alți 100 au fost răniți, potrivit Biroului Președintelui.

LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina. O nouă solicitare la NATO de a „închide” cerul. Proteste anti-război în Rusia

A optsprezecea zi de război în Ucraina a început cu informația că în Lvov, oraș aflat la granița Ucrainei cu Polonia, au fost auzite împușcături, pentru prima dată de la începutul luptelor. În noaptea dinspre 12 spre 13 martie, rușii au continuat să bombardeze mai multe orașe ucrainene.

Între timp, cea mai mare parte a forțelor terestre rusești se află în prezent la aproximativ 25 de kilometri de centrul capitalei ucrainene, a anunțat sâmbătă Ministerul britanic al Apărării, aceasta fiind cea mai recentă evaluare a serviciilor de informații.