Principală  —  IMPORTANTE   —   PDM anunță despre ce au…

PDM anunță despre ce au discutat Dodon, Chicu, socialiștii și democrații azi la Parlament

Etapele ieşirii treptate din starea de urgenţă au fost discutate luni, 4 mai, de către reprezentanţii PDM și PSRM cu premierul şi preşedintele ţării. În cadrul întâlnirii, a fost menţionată importanţa măsurilor de protecţie în contextul ridicării restricţiilor şi reluării activităţii de business, anunță PDM prin intermediul unui comunicat de presă.

„Starea de urgenţă se încheie, aşa cum a fost planificat, la 15 mai. Cu toate acestea, şcolile din ţară rămân închise, iar elevii vor termina anul şcolar continuând studiile la distanţă. Părţile au făcut un schimb de opinii privind organizarea examenelor de Bacalaureat din acest an, urmând ca o decizie în acest sens să fie anunţată de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării la mijlocul lunii mai.

Un alt subiect discutat a fost situaţia din agricultură, cauzată de seceta puternică din acest an. Reprezentanţii celor două partide parlamentare s-au pronunţat pentru o evaluare şi o analiză clară a situaţiei din acest sector şi au convenit că, în funcţie de pagube, Executivul va examina posibilitatea de a veni cu suport pentru agricultori”, transmite PDM.

Conform comunicatului, cele două formațiuni au trecut în revistă priorităţile Guvernului şi Parlamentului în următoarele două săptămâni, dar şi după finalizarea stării de urgenţă.