Principală  —  IMPORTANTE   —   Nemerenco, după reținerea pentru mită…

Nemerenco, după reținerea pentru mită a unui medic de la Institutul Oncologic: „rușine” și „decădere morală”

„Este o rușine pentru întreg sistemul, dar cel mai mult pentru el și familia sa – în special părinții”, este reacția ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, după ce astăzi, 15 februarie, un șef de secție din cadrul Institutului Oncologic a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă.

„A solicita plată pentru un serviciu pe care statul îl prestează gratuit de la cei care se confruntă cu durere fizică, sufletească, și mai sunt cu toate speranțele la pământ, este nu doar o încălcare cu iz penal, ci o decădere morală profundă pentru un intelectual”, a scris ministra pe Facebook.

În același mesaj public online, Ala Nemerenco susține că Institutul Oncologic a picat rău testul de integritate realizat de CNA anii trecuți și că „în sistem circulă fabule despre pretinsele sume și ratingul „campionilor”.

Totodată, această afirmă că îi sunt cunoscuți medici și asistente de la respectiva instituție medicală care „plâng împreună cu pacienții lor”.

„Anume acestei părți bune și sănătoase îi revine însănătoșirea acestei instituții. Cine nu se regăsește în această jumătate luminoasă, va trebui să plece. Fără a aștepta să fie săltați de ofițeri. Lucrurile se vor schimba. Vă asigur. Fiindcă așa nu se mai poate!”, consideră ministra Sănătății.

Potrivit CNA, medicul a fost reținut în flagrant, în momentul primirii sumei de 2000 de euro, pe care anterior a solicitat-o pentru a asigura internarea unui bolnav incurabil și a urgenta începerea tratamentului oncologic.

„Transmiterea banilor s-a efectuat sub controlul CNA și a fost documentată cu mijloace speciale audio și video”, anunță CNA.

CNA anunță că un șef de secție de la Institutul Oncologic a fost reținut de procurorii anticorupție pentru o mită de 2000 de euro. Pentru ce a cerut și primit banii