Marți, ora 7.30 – Protest în negru în fața Primăriei Chișinău

După decizia CSJ de astăzi, prin care se confirmă invalidarea alegerilor municipale,  opoziția organizează un protest matinal, în cadrul căruia vor fi anunțate acțiunile ulterioare.

Ziua Rezistenței #1” este întitulat evenmentul anunțat de către formația politică PAS pe Facebook.

Oamenii sunt așteptați la 7.30 în fața Primăriei municipiului Chișinău, purtând haine sau panglici negre.

”Astăzi a fost instaurată oficial dictatura în Republica Moldova. Începem Rezistența cu un protest la 7:30 dimineața la Primărie! Ne îmbrăcăm în negru!”, se spune în anunțul evenimentului.

Amintim că azi magistrații Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh au respins recursul declarat de liderul PPDA, Andrei Năstase, împotriva deciziei instanței de apel prin care era menținută hotărârea privind invalidarea alegerilor, pe motiv că acesta a reluat criticile formulate în faza procesuală anterioară, cu privire la care s-a pronunțat Curtea de Apel Chișinău. Același motiv este invocat de către cei trei judecători CSJ și pentru respingerea recursurilor declarate de PSRM și Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale municipale Chișinău nr. 1.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *