Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu despre restabilirea celor…

Maia Sandu despre restabilirea celor 5 magistrați din „Spălătoria rusească”: „În loc să fie trași la răspundere, acești judecători vor primi compensații de milioane de lei”

Lidera și candidata la prezidențiale a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, condamnă decizia Consiliului Superior al Magistraturii de a repune în funcție judecătorii vizați în dosarul „Laundromat”. Sandu susține că „în loc să fie trași la răspundere, acești judecători vor primi compensații de milioane de lei”.

„Judecătorii care au spălat miliarde de dolari prin Moldova sunt repuși, de astăzi, în funcție de justiția lui Dodon. Hoții se simt încurajați, mafioții se simt la putere, bandiții simt protecție. Aceasta este guvernarea lui Dodon. Fărădelegile și dezmățul din justiția lui Dodon par să nu mai aibă sfârșit. După ce criminali periculoși sunt eliberați din penitenciare înainte de termen, ucigași sunt achitați, astăzi, cinci dintre judecătorii care au participat la spălătoria rusească (așa-numitul Laundromat, prin care s-au spălat prin țara noastră zeci de miliarde de dolari SUA) sunt repuși în funcție. În loc să fie trași la răspundere, acești judecători vor primi compensații de milioane de lei. Fiecare dintre ei se va pricopsi cu cel puțin 1,2 milioane lei (în jur de 7 milioane în total). Acești bani îi vom achita noi cu dumneavoastră, pentru mizeriile făcute de justiția lui Dodon”, a menționat lidera PAS într-o postare pe Facebook.

Conform deciziei luată astăzi de Consiliul Superior al Magistraturii, cererile celor cinci judecători vizați în dosarul „Laundromat” cu privire la repunerea în funcțiile pe care le-au deținut până în 2016 cu achitarea salariilor pentru perioada în care au fost suspendați în funcția de magistrați au fost aprobate. Acestora li se va achita salariul pentru cei patru ani în care au fost suspendați din funcție.