Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Oficial: Renato Usatîi, candidatul…

VIDEO Oficial: Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru la prezidențiale

Partidul Nostru și-a anunțat candidatul ce va lupta pentru fotoliul de președinte al Republicii Moldova în cadrul scrutinului prezidențial din 1 noiembrie. Este vorba despre liderul formațiunii și primarul municipiului Bălți – Renato Usatîi.

Anunțul a fost făcut de însuși Renato Usatîi în cadrul unei conferințe de presă.

„Sistemul îi apără doar pe cei din vârful puterii. Sistemul nu poate fi reparat, el trebuie distrus și construit din nou. Întruchiparea acestui sistem este Dodon, care a promis multe, dar nu a întreprins nimic.

Peste 2 luni în R. Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale. Această funcție în țara noastră a devenit simbolul corupției. Oamenii înțeleg că sistemul nu poate fi reperat, el trebuie distrus, iar cei vinovați să fie băgați la pușcărie.

V-am rugat acum o lună să-mi spuneți dacă să candidez sau nu la alegerile prezidențiale. Așa că, în adresa mea au venit mii de mesaje. Cele mai multe le-am primit de la cetățenii din Bălți. Astăzi, de Ziua Independenței anunț că voi participa în cadrul alegerilor prezidențiale”, a declarat Usatîi.

Renato Usatîi și-a anunțat intenția de a participa în cadrul scrutinului parlamentar din 2014 de pe listele Partidului PATRIA, însă atunci a fost scos din cursă din motiv că a folosit mijloace bănești cu provenienţă din străinătate.

În aprilie 2015, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi s-a adresat la CtEDO prin care a contestat eliminarea sa din cursa electorală pentru alegerile parlamentare din noiembrie 2014. Usatîi a solicitat să se constate încălcarea dreptului individual la alegeri libere privind dreptul de „a alege și de a fi ales”, iar la începutul lunii august Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO) a emis hotărârea prin care i-a dat câștig de cauză.

Totodată, primarul de Bălți a dorit să candideze în cadrul alegerilor prezidențiale din anul 2016, însă cu puțin timp înainte de a se da start campaniei electorale a fost modificat Codul Electoral potrivit căruia vârsta minimă pe care trebuie să o aibă candidații este de 40 de ani împliniți, iar Usatîi nu avea această vârstă.

Până acum, despre intenția de a candida la funcția de șef de stat au anunțat Maia Sandu, Octavian Țîcu, Andrei Năstase și Dorin Chirtoacă.