Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Intratea în vigoare a noului…

Intratea în vigoare a noului tarif la gaze naturale aduce și noutăți în citirea datelor de pe contoare

Imagine simbol

Noul tarif la gaze naturale a intrat în vigoare începând de vineri, 12 august, iar SA „Moldovagaz” informează consumatorii finali că în luna august curent procesul de citire a indicațiilor echipamentelor de măsurare va fi diferit.

În perioada 12-15 august 2022, citirea datelor se va face pentru determinarea volumului de gaze naturale consumat până la data intrării în vigoare a noilor prețuri reglementate la gazele naturale.

Iar în perioada 25 august-03 septembrie, asta se va face pentru determinarea volumului de gaze naturale consumat după data intrării în vigoare a noilor prețuri reglementate la gazele naturale.

Din 12 august, cetățenii vor plăti cu cu 4 lei și 39 de bani mai mult decât până acum pentru un metru cub de gaze naturale. Astfel, tariful pentru un metru cub de gaz, cu TVA inclus, este de 22,99 lei.

Moldovagaz anunță că, pe parcursul unei săptămâni, a sistat furnizarea gazelor naturale către 708 consumatori finali pentru neachitarea datoriei de peste 4 milioane de lei

De pe 1 august, SA „Moldovagaz” a început să deconecteze de la gazele naturale consumatorii casnici care nu au plătit în termen pentru serviciile de furnizare a gazului. Astfel, în perioada 1 august – 8 august, a fost sistată furnizarea gazelor naturale către 708 consumatori pentru neachitarea datoriei în mărime de 4,083 milioane lei, acumulată pentru gazele naturale utilizate în perioadele precedente.

Potrivit unui comunicat al SA „Moldovagaz”, emis miercuri, 10 august, reconectarea instalațiilor de gaze naturale va fi efectuată după „achitarea integrală a plății datorate și a tarifului pentru reconectare. Concomitent, în temeiul legislației, consumatorul final respectiv va achita plata preventivă pentru consumul gazelor naturale până la 12 luni”.