Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Inspecții la peste 100 blocuri…

Inspecții la peste 100 blocuri locative din mun. Chișinău

Reprezentanții Agenției pentru Supraveghere Tehnică (AST) au demarat acțiunile de evaluare și prevenire a riscului la incendiu la blocurile locative cu etaj mansardă, se anunță într-un comunicat publicat astăzi. Astfel, responsabilii din cadrul Direcției supravegherea de stat a măsurilor contra incendiilor și protecției civile ai AST în comun cu reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și Primăriei mun. Chișinău urmează să inspecteze peste 100 de blocuri locative.

În procesul de evaluare a blocurilor, inspectorii verifică toate căile de evacuare a fumului, prezența actelor de verificare a canalelor de ventilare, starea tehnică a rețelelor și instalațiilor electrice, precum și protecția termică a elementelor constructive combustibile.

Pe parcursul derulării inspecției tehnice, reprezentanții IGSU vor informa persoanele responsabile de gestionarea blocurilor locative cu etaj mansardă despre riscurile apariției unor eventuale situații de urgență, precum și despre acțiunile care trebuie întreprinse în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.

În urma evaluării riscului de incendiu, reprezentanții AST vor întocmi un raport cu privire la starea de apărare împotriva incendiilor a obiectivelor supuse evaluării și va transmite instituțiilor de resort prescripții obligatorii spre executare.

Un incendiu a izbucnit în după amiaza zilei de sâmbătă, 23 octombrie, pe strada Pelivan nr. 17/3 din sectorul Buiucani al capitalei. Potrivit primelor informații, focul a izbucnit în interiorul unui apartament de la etajul 6 cu răspândire spre mansarda blocului de locuit.

La fața locului au fost trimise 11 autospeciale de intervenție cu un efectiv de peste 70 de salvatori și pompieri.