Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Încă un general rus a…

Încă un general rus a murit în Ucraina. De la începutul invaziei, Rusia a pierdut opt generali în război

Foto: ria.ru

Sâmbătă, 16 aprilie, Vladimir Frolov, general-maior rus și comandantul adjunct al Armatei a 8-a, a fost înmormântat la Sankt Petersburg. Potrivit guvernatorului Sankt Petersburgului, generalul a fost ucis în timp ce lupta cu soldații ucraineni, transmite UNIAN. Acesta este cel de-al optulea general al armatei ruse care a decedat în Ucraina de la începutul invaziei ruse în țara vecină.

Înmormântarea generalului-maior rus a avut loc la cimitirul Serafimovsky, cu onoruri militare. Guvernatorului Sankt Petersburgului Alexander Beglov, care a fost prezent la funeralii, a declarat că Frolov „a căzut cu moartea curajoșilor” în luptele „cu inamicul ucrainean”.

La 12 aprilie, locotenent-colonelul Miras Bashakov, după ce decedat în Ucraina, la fel, a fost înmormântat la Sankt Petersburg.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, circa 20 de mii de militari ruși au fost uciși ca urmare a invaziei ruse în Ucraina. Peste 750 de tancuri și 160 de luptători au fost, de asemenea, distruși.