Principală  —  IMPORTANTE   —   Fostul premier Ion Chicu își…

Fostul premier Ion Chicu își va propune candidatura pentru alegerile prezidențiale

Fostul prim-ministrul Ion Chicu s-ar putea număra printre candidații la funcția de președinte al R. Moldova. Acesta a declarat la emisiunea Rezoomat la Rlive TV că-și va înainta candidatura și va cere susținerea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), partid pe care-l conduce, scrie Agora.

Ion Chicu susține că decizia ca PDCM să meargă în alegerile prezidențiale cu propriul candidat a fost luată în februarie cu votul majorității Biroului executiv al partidului.

„Mergem pe opțiunea a doua pentru că aceasta ne oferă posibilitatea de a vorbit cu oamenii, de a utiliza inclusiv resursele media și oferă posibilitatea să ne prezentăm viziunea noastră, strategiile noastră inclusiv pentru alegerile parlamentare. Vom convoca acest consiliu cred că în iunie pentru a decide nominal asupra candidatului. Eu voi cere Consiliului susținerea, dar trebuie să vă spun că am concurență. O parte nu sunt din partid, dar s-au adresat ca să-i susținem pentru a candida la funcția de președinte. Eu voi solicita acordul Consiliului, dar decizia finală trebuie să fie una asumată”, a declarat liderul PDCM, Ion Chicu.