Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Cine este Ion Poia,…

DOC Cine este Ion Poia, noul deputat PAS, și cu ce avere acesta vine în Parlament

Sursa foto: PAS/ Facebook

Ion Poia, noul deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a cărui mandat a fost validat marți, 16 ianuarie, de către Curtea Constituțională, a fost salutat joi, 18 ianuarie, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

Ion Poia, conform datelor făcute publice de Parlament, este contabil de meserie, absolvent al Universității Libere Internaționale din Moldova. Originar din Ungheni, acesta a deținut mandate de consilier municipal și raional.  

Potrivit declarației de avere și interese personale pentru 2022, Poia deține un apartament cumpărat cu 31 000 de euro, în timp ce soția sa are scrise pe numele său două apartamente și o casă de locuit cu o suprafață de 168 m.p. Tot pe numele ei este înregistrat și un automobil de marca Toyota Venza din 2011, cumpărat în 2022 cu 10 800 de euro.

Totodată, Ion Poia este beneficiarul efectiv a patru companii: SRL „Unlogo”, ÎI „Poia Ion”, SRL UNLO GOMEDIA și SRL Manufactura4wood.

declaration_20240118_123115 by Ziarul de Gardă on Scribd

Curtea Constituțională (CC) a validat marți, 16 ianuarie, mandatul de deputat în Parlamentul R. Moldova, care i-a revine candidatului supleant de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Ion Poia. 

„Se declară ales în calitate de deputat în Parlamentul R. Moldova, cu validarea mandatului, domnul Ion Poia, pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate”, a declarat președinta CC, Domnica Manole.


Vacanța mandatului de deputat de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate a survenit după ce Gheorghe Agheorghiesei a fost ales primar al comunei Vărzărești, raionul Nisporeni.