Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Chirtoacă a depus o…

DOC Chirtoacă a depus o sesizare la CEC și cere să fie sancționat Igor Dodon „pentru utilizarea resurselor administrative și abuzarea legii electorale”

Candidatul Mișcării Politice UNIREA (MPU) la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Dorin Chirtoacă, a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală (CEC) prin care cere sancționarea președintelui Igor Dodon „pentru utilizarea resurselor administrative și abuzarea legii electorale”.

La baza sesizării depuse de Dorin Chirtoacă a stat declarația șefului statului într-un interviu pentru Europa Liberă precum că încă nu a decis dacă va candida la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, însă staff-ul electoral al PSRM lucrează de mai mult timp.

„Prin această declarație Igor Dodon a recunoscut public că „de câteva luni” în cadrul „staff-lui electoral” desfășoară activități ilegale cu caracter electoral, activități ce pot fi realizate, în baza legii doar în termenii prescriși de Codul Electoral, ori desfășurarea unor activități electorale înaintea campaniei electorale este ilegală. Mai mult decât atât, în spațiul public au transpărut informații conform cărora în staff-ul electoral (ilegal) al lui Igor Dodon sunt antrenate mai multe persoane, care nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova, având doar cetățenia Federației Ruse.

În aceste condiții, solicit, să vă asigurați de concursul Serviciului de Informație și Securitate al Republicii Moldova în vederea demantelării rețelei de cetățeni ai Federației Ruse, care acționează pe lângă Igor Dodon în favoarea statului pe care îl reprezintă și împotriva intereselor Republicii Moldova. În același timp vă solicit să uzați de toate competențele legale pentru a-l trage la răspundere contravențională pe Igor Dodon pentru utilizarea resurselor administrative și abuzarea legii electorale”, se menționează în sesizare.

Solicitată de Ziarul de Gardă, șefa serviciului de presă a Președinției, Carmena Sterpu, a declarat că instituția prezidențială nu comentează acest subiect.