Principală  —  IMPORTANTE   —   Igor Dodon spune că va…

Igor Dodon spune că va decide săptămâna viitoare dacă va candida. „Alegerile parlamentare anticipate depind de PSRM și PAS”

Șeful statului continuă să afirme că nu a decis dacă va candida la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Igor Dodon spune că o decizie finală se va lua săptămâna viitoare, dar că staff-ul electoral al PSRM lucrează de mai mult timp.

Dodon salută faptul că sunt mulți candidați și speră că toți vor fi înregistrați. În același timp, șeful statului spune că bazinul electoral de pe stânga este unul enorm, de 60-65% și că cine va reuși să-l ocupe, va avea șanse mai mari.

Igor Dodon pledează în continuare pe alegeri anticipate imediat după alegeri și crede că primul decret al viitorului președinte trebuie să fie dizolvarea parlamentului actual și noi alegeri. Asta pentru că actualul legislativ și-a pierdut din legitimitate odată cu traseismul deputaților.

„Acest lucru depinde de 2 actori, PSRM și Maia Sandu PAS. Acești doi actori au peste 50 de mandate. Daca îți pun acest obiectiv, tacit, nu e eneapărat să poarte negocieri sau să discute, atunci și primul scenariu când nu se aprobă legi timp de 90 de zile, dar și cel când își dă demisia și nu poate fi ales alt guvern, este viabil”, a declarat Dodon.