Principală  —  IMPORTANTE   —   Deputatul PAS Radu Marian a…

Deputatul PAS Radu Marian a depus trei denunțuri împotriva directorului Moldsilva, Dumitru Cojocaru

Deputatul Radu Marian cere organelor de drept să investigheze activitatea directorului Moldsilva, Dumitru Cojocaru. Marian spune că a trimis 3 demersuri, inclusiv la CNA și Procuratura Generală, iar unul vizează și articolul publicat de Ziarul de Gardă despre listele pe care pădurarii din Moldova au fost impuși să le completeze în susținerea lui Igor Dodon.

Am încercat repetat să obținem o reacție de la directorul Moldsilva, însa acesta nu răspunde la apelurile noastre și nici la mesajul pe care i l-am lăsat.

Primul denunț al deputatului „se referă la investigația de săptămâna trecută a Ziarului de Gardă, care arată cum șeful socialist al Moldsilva ar obliga pădurarii din toată țara să facă liste cu persoane care la alegeri vor vota pentru Igor Dodon și care fac agitație pentru Dodon”.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, deputatul PAS lansează și alte acuzații de corupție în adresa șefului de la Moldsilva după ce, susține Radu Marian, „surse de încredere din interiorul sistemului, mi-au comunicat o listă mare de ilegalități comise de socialistul Dumitru Cojocaru”.

„Imediat ce a ajuns director, Dumitru Cojocaru ar fi primit sume între 30.000 și 70.000 euro de la directorii de întreprindere, pentru a fi numiți în funcție sau pentru a fi lăsați să lucreze mai lucreze. Pentru inginerii silvici și șefii de ocoale silvice, Cojocaru a inventat un fel de „atestare”. De la fiecare s-au cerut sume între 1000 și 5000 euro. Sunt 25 de directori, 25 de ingineri-șefi și 80 de șefi de ocol silvic. Puteți face singuri calculele despre ce sume este vorba”, scrie deputatul.

Radu Marian mai vorbește despre alte încălcări cum ar fi depășirea atribuțiilor de serviciu, implicarea directă în activitatea întreprinderilor de stat silvice, menține în funcție o persoană condamnată penal și încearcă să influențeze membrii comisiei de selectare a Directorului Oficiului Național a Viei și Vinului, pentru a-l promova la funcția dată pe feciorul său – Denis Cojocari.

„Am și o întrebare către ministerul agriculturii. Cum a fost admis în funcție un astfel de director la Moldsilva? Dacă el în 2002 a fost dat afară din cauza abuzului în serviciu”, conchide deputatul PAS.

Directorul Moldsilva nu a răspuns la apelurile și mesajele noastre.

Dumitru Cojocaru a fost numit în funcție în ianuarie 2020 de cabinetul Chicu. Potrivit unor informații, este un apropiat al vicepreședintelui SPPS, Petru Corduneanu și al vicepreședintelui Parlamentului, socialistul Vlad Bătrîncea. Surse din cadrul sistemului susțin însă că Dumitru Cojocaru ar fi fost promovat în funcție de către actualul judecător la Curtea Constituțională, Vladimir Țurcan, fost deputat socialist.