Principală  —  IMPORTANTE   —   Deputata Pro Moldova Ruxanda Glavan…

Deputata Pro Moldova Ruxanda Glavan anunță că îi va acționa în judecată pe doi parlamentari din PSRM și pe premierul Ion Chicu

Deputata Pro Moldova, Ruxanda Glavan, îi va acționa în judecată pe parlamentarii PSRM Vladimir Odnostalco și Bogdan Țîrdea, căt și pe prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, pentru calomnie.

Glavan s-a arătat nemulțumită de acuzațiile socialistului Odnostalco că ar fi încercat să preia forțat societatea „SANFARM-PRIM”, cu 99% acțiuni de stat, în anul 2016, pe vremea când era ministră a Sănătății. 

„Securitatea farmaceutică este un subiect ce m-a preocupat în mod deosebit atunci când eram ministră a Sănătății. În acea perioadă am fost implicată activ într-un proces de regresare a situației. Urmare a eforturilor depuse în acea perioadă, a fost elaborat un plan de acțiuni care a fost trimis la executare printr-o dispoziție a Guvernului din 14 martie 2016. Acea dispoziție, semnată personal de prim-ministru, avea mai multe soluții și autorități responsabile, dar și termeni pentru soluționare. La punctul 1.3 era identificată problema legată de lipsa unei alternative statale viabile de import în situații de urgență, de import al medicamentelor, de import al medicamentelor orfane sau a celor care lipsesc pe piață. Tot la acest punct, Ministerul Sănătății pe care îl conduceam avea însărcinarea de a reorganiza „SANFARM-PRIM” S.A în instituție publică, evaluarea statutului și funcționalității acesteia și identificarea unor opțiuni de alternativă”, a declarat deputata într-un briefing de presă.

Glavan susține că în 2016, instituția pe care o conducea a purces la transformarea „SANFARM-PRIM” S.A în instituție publică. Într-un final, potrivit acesteia, Ministerul Sănătății a propus, iar Guvernul a aprobat crearea unei alte societăți pe acțiuni, 100% deținută de stat.

„Această societate pe acțiuni este MOLDFARM care a activat și există astăzi, și ea a fost necesară fiind identificată ca o etapă tranzitorie în reorganizarea celor două societăți pe acțiuni”, a adăugat aceasta.

Parlamentara s-a arătat nemulțumită de acuzațiilie socialistului Vladimir Odnostalco că ar fi încercat să preia depozitul farmaceutic în anul 2016, atunci când a încercat să îl reorganizeze în societate publică, iar ulterior în întreprindere de stat. Astfel, deputata a decis să-l acționeze în judecată pentru calomnie.

„Un om sănătos la cap nu ar găsi niciun element de logică între acțiunile întreprinse de mine atunci și ceea ce i se pune acestui cetățean pe masă ca să citească de la tribuna Parlamentului. Am decis să-l acționez în instanță pe deputatul Vladimir Odnostalco, care este reprezentantul unui grup de interese în Parlament și nici de cum nu este reprezentantul oamenilor. O dovadă clară în acest sens este că atacurile în privința mea cu minciuni și calomnii au apărut imediat după ce am propus ca prin lege să fie interzisă „Sanfarm-Prim””, a menționat Glavan declarând că va iniția un proces similar în privința deputatului Bogdan Țîrdea și premierului Ion Chicu.

„Bogdan Țîrdea își permite alegații halucinante. Prin minciună, îmi atribuie acțiuni și fapte, care, pur și simplu, nu au avut loc. După ziua de luni, am mai inclus un protagonist în judecată, prim-ministrul Ion Chicu. Se pare că virusul ipocreziei socialiste i-a molipsit și pe membrii Guvernului”, a concluzionat Glavan.

Reprezentanții Executivului au declarat pentru Ziarul de Gardă că prim-ministrul nu comentează acest subiect, iar deputatul PSRM, Bogdan Tîrdea, a refuzat să ne ofere o reacție, fiind supărat pe ZdG în urma unei investigații realizate despre averea parlamentarului.